woensdag 9 maart 2011

primeur

Mijn lief klein ventje zat vandaag voor de allereerste keer bij, zijn zéér zenuwachtige, mama achterop de fiets in zijn fietsstoeltje.
Moeder en zoon raakte heel aan de crèche. De terugtocht bestond uit een autorit wegens regenweer. Jammer, want mama vond het wel gezellig met zoonlief op de fiets, maar het deed haar wel nog meer smachten naar een oeroude bakfiets waarbij ze kindjeslief in de gaten kan houden.

4 opmerkingen:

 1. leuk he,ik kan vind t wel leuk zo achterop,kunnen ze helpen duwen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben een fietskar. Super handig ding, wel niet goedkoop. Je kan ze ook wel niet zien maar bent ook wel zeker dat ze niet mee omvallen als de fiets valt, zitten lekker uit de wind en regen en hebben een heus 'rolkooitje' om hen heen. Ook de kids vinden het trouwens leuk. Wij gebruiken hem ook als wandelwagen. Kunnen ze met twee in, nog spullen erbij... echt wel een investering waard! Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Eefje, gisteren met vriendinnen ook nog over gepraat. Ik ben echt meer voor nen bakfiets, maar een fietskar heeft blijkbaar toch meer voordelen dan een bakfiets.... Misschien moeten we daar tegen de zomer idd eens aan denken. Een fietskar is trouwens veel goedkoper dan een bakfiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o de bakfiets, what can I say, toen ik nog een heel klein pippelotje was, had ons moeder een bakfiets om haar kroost veilig door het dorp en naar school te fietsen. wij waren met 5, waarvan 4 even oud. ze hebben toen nog speciaal de weg verbreed, want het fietsweggeltje was niet breed genoeg voor ons mamsie en die vier schatjes in de bakfiets. jubelt en juicht, dat kwam zelfs in de Gazet. niet verwonderlijk dat ik mij direct een bakfiets aanschafte toen kind 1 op komst was. en gelukkig dat ik was he. nu is de bakfiets de afgelopen jaren serieus gehypet, maar wat wilt ge, zo'n goe gerief? ik zou zeggen, sparen die hap. een fietskar, daar kunt ge uw schattig kindje niet in zien, en wat er achter uw gat gebeurt ook niet. ik prefereer kindjes voor mij. ik heb ook een fietsstoeltje voor vanvoor op mijne velo. enfin, nu is mijnen bakfiets verrot (die moet altijd buiten staan en was van de iets minder dure soort) maar ik hoop hem van de zomer weer spic en span te hebben want niks zo leuk om met de bakfiets te gaan picknicken!

  BeantwoordenVerwijderen