vrijdag 11 maart 2011

tricotangst

Flavie Stikkemie gaat dan toch haar tricotangst overwinnen. En helaas haar to-do-lijstje nog vergroten. Ze kocht stevige tricot voor een broekje. De stof is echt stevig met zo min mogelijk "rek", want eerdere stikervaringen met stretchstof zijn niet zo goed afgelopen (lees: schots en scheef getrokken). Maar goed, nu weet ik ook wat de stretchsteken op mijn machientje zijn, dus dan kan ik deze ook meteen eens benutten. Normaal wordt het een "simpel" broekje met rekker bovenaan en aan de pijpjes. Ik hoop dat ik het dit weekend nog af krijg, dan heb ik deze vakantie tenminste nog iets van mijn lange termijn to-do-lijstje kunnen afmaken. ("Huh, maar gij had toch een heel week vakantie, toch wel tijd zat dan?" "Mjaaaa, dat zou je denken ê, maar .....)
In mijn alombekende impulsiviteit kocht ik nog bijpassende boordstof omdat het zo leuk staat op het broekje dat ik kreeg van het meisje op de kast. Toch denk ik niet dat ik ze al ga gebruiken. Een broekje met zoom en elastiek lijkt me beter haalbaar momenteel. Kwestie van het niet té moeilijk te maken.
Na heel lang plannen en zeggen "dat wil ik nog eens maken", kwam ik enkele weken al wat verder en printte ik het patroon af. En nu eindelijk (de winter is dan wel bijna om, maar ik dacht aan de aprilse grillen) kocht ook nog dunne fleece om mij aan de zsazsazilet te wagen. De stof is gekocht en gewassen, nu nog enkel knippen en het patroon snappen en deftig uitvoeren.
Met het oog op onze Frankrijktrip in de paasvakantie nam ik er nog een stofke bij die ik niet bij naam ken (het is niet echt badstof, niet echt spons, maar ook niet echt velours....) afin, iets dat beetje rekt en toch als zomershortstof zal dienen voor een shortje voor zoonlief...
U ziet, mijn laatste vakantieweekend zal nog zeer druk worden. En dan heb ik van mijn eerder to-do-lijstje eigenlijk nog maar amper iets afgewerkt. Ik had nochtans graag al enkele kraamcadeau's kunnen inpakken.... Gelukkig zitten de meeste baby's nog lekker warm in mama's buik en heb ik dus nog wel wat tijd (denk ik dan, meestal denk ik dit wat té lang tot er plots een kaartje in de bus valt en de dees moet zeggen "shit en ik heb nog niets gemaakt"). Ideeën in overvloed, maar zoals bij de meeste van jullie tijd, te kort.

3 opmerkingen:

 1. succes! Mijn ervaringen met tricot zijn ook niet denderend, maar als je tips hebt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ojee,tricot.....ja,ik heb hier oook schone tricotjes liggen,ma durf er nie goe aan beginnen...dus tips??laat ma komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes, ik heb ook een paar tricotjes liggen, en die wil ik binnenkort wel eens onder handen proberen nemen.

  En hierbij wil ik je ook laten weten dat je van mij de Liebster Blog award krijgt (kijk maar eens op m'n Kreati-blog)

  BeantwoordenVerwijderen