dinsdag 2 november 2010

Foto-update

Eindelijk een klein beetje tijd gevonden om een update te geven van de voorbije dagen/weken.
Zoals gezegd moet ik nog foto's van mijn eerste luierzakje tonen. Bij deze:
Zaterdagavond is mijn kleine prins bij zijn moeke en vake gaan logeren. Het was een beetje ongepland, maar zijn moeke wou hem graag nog eens een nachtje op bezoek hebben. Meneer Flavie en ik zouden hem pas zondagavond, nadat meneer Flavie terug was van het vloeren van ons huis, gaan halen. Ik had dus zondag een hele dag "vrij". Ik heb eerst ons appartement nog eens grondig gepoetst en nadien heb ik mijzelf met een heuse stikbeurt verwend... Ik ging eindelijk beginnen aan het dekentje dat ik voor Stanne wou maken. Amai, het was toch een hele klus. Ik was bij het knippen van de stof een beetje slordig geweest. Ik had problemen bij het aan elkaar spelden van de twee stoffen: donkerpaarse fleece aan de ene kant en groen met witte stipjes aan de andere kant. Ik ben vrij lang bezig geweest (lees: enkele weken) met het beslissen wat ik nu op het katoenen gedeelte zou strijken/stikken. Ik kon geen leuke tekening verzinnen. Uiteindelijk koos ik voor een schaap en zijn naam. Last minute kwamen de sterren er bij. De sterren en de naam zijn in strijkvelours gedaan, het schaapje heb ik er met vliesofix opgestreken en nadien overstikte met zigzag.
Het moeilijkste was toch om beide delen netjes op elkaar te krijgen om te kunnen stikken. Bij katoenen lapjes gaat dit precies makkelijker, maar die fleece brubbelde altijd. Uiteindelijk heb ik alles eerst gedriegd, maar dan nog kwam het niet mooi uit... Afin, u hoort het (het wordt hier precies een leuze): de afwerking laat nog wat te wensen over... :-) Ik stikte beide stoffen eerst met goede kanten tegen elkaar, liet keergat. Draaide om en besloot dan toch nog maar om langs de goede kant nog eens rond te stikken. Bij dit laatste ben ik té slordig geweest. Ik heb geen rechtstikvoetje (of hoe heet zoiets). Dit zegt waarschijnlijk al genoeg over hoe het omstiksel eruit ziet :-) Niet erg recht. Maar who cares :-) Mijn zoontje heeft een dekentje dat door zijn mama zelf werd gemaakt. Hopelijk koestert hij dit zijn leven lang en kijkt hij er binnen 20/30/40 jaar nog eens naar met een vertederende zucht :-)


Verder breidde ik enkele weken geleden al een sjaaltje voor Stanne wat wel redelijk assorti is met zijn muts. En er werd nog snel een sleutelhanger in elkaar geflanst voor de sleutels van school en een slabbetje op vraag van een vriendin.
Nu heb ik toch al enkele dingen die ik kan schrappen van mijn stik-to-do-lijstje :-):-) Had ik maar wat meer tijd....

 
(en sorry voor de fotoschikking, maar blogger moet eens iets doen om de foto's makkelijker te schikken in de tekst.)En ineens kan ik nu ook geen foto's meer uploaden, dus de andere opgesomde maaksel zullen voor een andere keer zijn.

1 opmerking: