dinsdag 14 september 2010

niet veel tijd

om te bloggen, vandaar dat ik maar vlug gewoon mijn nieuwe foto's post. Ik maakte een gsm-hoesje volgens haar tuto. De eerste keer viel het hoesje te breed uit. Ik dacht het wat breder te maken omdat mijn gsm andere afmetingen had. De twee keer was het eigenlijk nog wel wat breed, maar ik gebruik het nu toch al gsmhoes. Het eerste hoesje bevat nu een klein fototoestelletje.
Ik gebruikte klittenband die je op stof kan plakken, maar het blijft natuurlijk niet goed kleven. Zal ik toch nog eens opnieuw moeten doen. Of de klittenband toch met een klein steekjes vastnaaien. Wou dit, uit luiheid, vorige keer niet doen.
Verder wou ik zaterdagavond nog heel vlug een baby-knisper-doekje maken om de volgende dag af te geven op een babyborrel waar we naartoe moesten. Helaas stropte de stof steeds. De badstof rafelde wat hard en raakte steeds verstropt in mijn machine. Dan maar met de hand dacht ik. Ahum... dat duurde dus wel even. Zeker omdat ik weer een verkeerde logica gebruikte en de labeltjes eerste verkeerd aannaaide zodat ze bij het keren niet zichtbaar waren:s:s. Als kraakpapier nam ik gewoon een verpakking van iets dat echt irritant kraakte. De letters heb ik er op het einde nog vlug opgestreken met vliesofix en nadien met de festonneersteek vastgenaaid. De mama en papa van Finn waren er wel blij mee (denk ik). Maar ik heb hen maar op het hart gedrukt dat ze het moesten weggooien bij minste slijtage. Ik weet niet hoe goed mijn handnaaikwaliteiten zijn en ik zou het mezelf nooit vergeven als kleine Finn iets voor zou hebben door mijn doekje.

Verder kocht ik nog wat stof om een "turnzakje" (trekkoordzakje) voor mijn prinsje te maken om mee naar de crèche te nemen zodat ik niet steeds met de grote luiertas moet zeulen. En natuurlijk ook stof om nog leuke portemonneetjes, hoesjes, teawallets te maken. Mijn volgend projectje zal een zonnebrilhoesje worden. (ja nu de zomer voorbij is :s). Ik zal het ook maken volgens de tuto van bovenstaande madam.
                                                                         2 opmerkingen:

  1. Pas maar op met het stikken van zelfklevende klittenband... Daar heb ik al véél last mee gehad :-)
    (die lijm blijft plakken aan je naald, waardoor de draad ook aan de naald blijft kleven en je dus niet meer verder kunt stikken)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht het handmatig te naaien. Ik kan het niet stikken want de hoesjes gaan niet over de arm van mijn machine.
    De zelfklevende klittenband "trekt" wel op niet veel. Het blijft echt niet kleven op die stof. En ik kocht dan nog eens een hele lading in de Aldi... Zal gebruikt worden om in de klas dingen op te hangen, denk ik....

    BeantwoordenVerwijderen