vrijdag 24 september 2010

Belachelijke vraag

maar waar kan ik degelijk touw vinden voor het "turnzakje" van mijn zoontje?
Ik denk nu al weken aan dit project en vanaf volgende week zal ik misschien ergens eens tijd hebben om eraan te beginnen. Heb alles in huis, behalve touw/koord om het zakje te kunnen dichtstroppen....
Ben wat lui om overal te gaan zoeken, maar heb op dit moment niet drekt een idee (buiten Veritas, want in Banier heb ik het al niet gevonden).

Ik weet het, een belachelijke vraag.... maar dat mag ook al eens in tijden van doopstress zeker =)

3 opmerkingen:

 1. hmm, ik gebruik tricot, dat krult vaneigens op en maakt een degelijk touw als het niet te dun is. anders zou ik eens in de dichtstbijzijnde doehetzelfzaak gaan kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je dat in de meeste naai- of hobbywinkels kan vinden, maar hé, waarom niet zelf je koord draaien als je dan toch de moeite doet om zelf een turnzakje te maken ? (Tenzij je een dik koord wil, dan is deze werkwijze niet geschikt). Dan kan je trouwens het kleurtje kiezen dat je zelf wil of dat assorti is met je zakje. Gewoon breiwol of haakkatoen nemen, viermaal de lengte van wat je wil bekomen, toeknopen, slachtoffer kiezen die aan de andere kant het touw wil helpen strakhouden met een potlood of zo, en draaien maar met een potlood tot de draad voldoende gedraaid is om krullen te zien als je even de draad wat slapper houdt. Dan draad blijven strak houden zonder krullen terwijl je jouw potlood met de draad bij je helper brengen, en dan de vierdubbele draad door je handen laten gaan zodat het een gelijkmatige draad wordt. Altijd eerst het uiteinde doen (niet de kant van de potloden) zodat er geen overbodige krullen tussen komen. Potloden eruit halen en knoop in leggen. Klaar! En nu het tweede koord.
  Ik doe dat dikwijls met zelfgemaakte zakjes die je gewoon kan toetrekken met twee zo'n koordjes. Maar voor een turnzak lukt het zeker ook, het is wel lang draaien en twee keer hele lange draden, maar met een mooi resultaat. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik hiervoor schoenveters; zijn in allerlei kleuren en maten te vinden en zijn hiervoor wel sterk genoeg.

  anneleen

  BeantwoordenVerwijderen