vrijdag 27 augustus 2010

knisper knasper knagen, wat hangt er aan mijn wandelwagen

Tijdens mijn zwangerschap surfte ik geregeld op internet op zoek naar leuke dingen om te kunnen maken voor mijn 'toekomstige' spruit. Zo vond ik ergens een leuk prentje van een zelfgemaakte "buggyspanner". Ik weet helemaal niet meer waar ik het vond, want ik wou er graag naar verwijzen aangezien ik niet graag zomaar kopieer zonder naar het origineel idee te kunnen verwijzen. Ik heb het opnieuw proberen te zoeken, maar kan het nergens meer vinden. mijn excuses dus aan de originele maakster en moest je toevallig dit lezen, laat me weten wie je bent zodat ik hier eervol naar je kan verwijzen.
In ieder geval, het idee heeft me sindsdien niet losgeladen. Toen ik maandag in de Banier was, kocht ik enkele vellen gekleurde vilt met dit idee in mijn achterhoofd. Vandaag ben ik er dan eindelijk aan begonnen. Ik knipte de sterren en de egel dubbel uit omdat ik er knisperfiguurtjes van wou maken. Of er echt "knisperpapier" bestaat, weet ik niet. Ik gebruikte de folie van broodjeszakken van de voormalige Cash én ook een gewoon plastiek zakje van de apotheek. Het was niet zo eenvoudig om alles netjes op zijn plaats te houden tijdens het stikken. Ik probeerde het door alles even aan elkaar te "Pritten". Maar toch verschoven de deeltjes soms. Ook stropte de naald heel soms door de plastiek. Of een punt van de ster stropte onder mijn naaivoetje omdat het vilt wat opgewold was en de wieltjes geen grip kregen om het lapje verder te schuiven onder de naald*. Daardoor is de afwerking ook niet overal netjes. Ik had oorspronkelijk gedacht om de egelstekels ook netjes te stikken, maar door eerdere ervaring* bij de sterren, liet ik dit maar achterwege. Het knispereffect lukt wel zeer goed. Nu nog een mooie sluiting vinden om het aan de wandelwagen te bevestigen. Momenteel is het gewoon koord. Ik zou het gewoon rond de wagen kunnen knopen, maar misschien bestaat er wel een leukere en mooiere oplossing. Hier moet ik nog eens over nadenken. Maar ik heb nog wat tijd, want mijn prinsje zal nog wel even in de draagmand kunnen liggen voor hij in de wandelwagen zal zitten. Tips zijn natuurlijk welkom.

Ondertussen heb ik ook al 3 volgers. Hoera Hoera!! Ik was al zeer blij dat er iemand (volger 1) mijn blog las (tenminste dat denk ik toch:-)), maar nu heb ik er al drie. Maar ik kan niet ontkennen, dat ik toch stiekem hoop dat er nog volgers zullen 'volgen' zodat mijn hulp/raad/tips-vraagjes door meer mensen beantwoord kunnen worden. Zo hoop ik namelijk nog meer bij te leren want avondschool naaien volgen zit er voorlopig toch niet in... Misschien moet ik ook eens een give-away doen en zo wat volgers "afkopen" =)

1 opmerking:

  1. De mensen van wie wij ons huis kochten hebben in de kelder een grote dikke rol van die plastiek om bloemen in te pakken achtergelaten. Maar om kleine dingen knisperend te maken gebruik ik meestal de platieken "venstertjes" uit enveloppes. Naar het schijnt werkt de verpakking van chips ook, maar dan moet je die chips natuurlijk eerst opeten :-)

    Tof idee trouwens, ik moet nog eens in gang schieten om een kraamcadeau te maken, nu heb ik meteen een idee :-)

    BeantwoordenVerwijderen