vrijdag 2 september 2011

Welkom Julie

Weer een maandje te vroeg verraste onze schoonzus ons met een nieuw nichtje, Julie. Ook met zusje Emma werden we, twee jaar terug, een maand te vroeg overrompeld.
In allerijl werd de naaimachine in gang gezet en werden al twee cadeaus van het kraampakket afgewerkt. Van het slabbetje heb ik geen foto. Het was een simpel slabje met velcrosluiting. Aan de ene kant rode keukenhanddoekstof met lichtere bollen, aan de andere kant rood tafelzeil met witte bollen. En er werd in de rapte nog een appeltje op geappliqueerd.
Daarna kwam het dekentje aan de beurt. Gelukkig had ik de dag voordien de stof al gaan kiezen. Ik wist dat het doopsuikerthema iets met bolletjes en paddenstoelen te maken had.
 
 
 


Na de kraambezoekdrukte trok ik nog eens een dagje uit om aan Stannes broekje te werken. Het patroon komt uit den Ottobre (4/2011). En via de Ottobreblog kreeg je een fijne werkbeschrijving mee. Ik was wel niet goed wakker en heb het broekje twee keer uit elkaar moeten tornen. De eerste keer had ik voor- en achterkant samen gezet zodat je vooraan een voor- en achterstuk kreeg. De tweede keer naaide ik meteen de binnenbeennaad aan elkaar, zodat je eigenlijk een rok krijgt. Na de derde keer kreeg ik gelukkig dit resultaat (achteraf gezien is het broekje precies toch niet zo mooi bij stappertjes en eerder voor kruipertjes, maar vond het zo mooi staan in het broekje, de kleuren wou ik een beetje "unisex" houden, weet wel niet of dat zo'n goed idee was).
  

Stanne vond het wel een "chilly-broek". Zetel werd trouwens op een garageverkoop voor 3 euro gekocht. We hebben er nog eentje op de kop kunnen tikken (voor zijn poppevriendjes of later brusje). Het andere heeft een, vergeef me voor wie fan is, lelijke Winny the Pooh-hoes. Ik kocht in Ikea de groene bolletjes donsovertrek om beide zetels binnenkort te voorzien van een nieuwe hoes.
En op een avond knutselde ik nog snel deze twee theelichthouders. Idee gevonden in Libelle 33. Gewoon uit twee lege bussen fruitsap.

3 opmerkingen:

 1. Leuk dekentje en broekje! Grappig zeteltje met de koeienbekleding, benieuwd hoe het er zal uitzien in de bolletjes stof.
  En wat een leuk idee die kaarshoudertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan ben je druk bezig geweest zeg! Het broekje vindt ik allerliefst geworden en schattige foto's vooral die in de "zetel"..

  Leuk idee de theelichthouders!

  Fijn weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk dekentje en broekje! Hij staat er schattig mee! Mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen