zaterdag 11 juni 2011

Spaghettisaus voor een nieuwe outfit

Eerder liet ik al vallen dat vriendlief niet zo'n culinair alleseetbeestje is zoals ik. Maar vandaag werd ik toch aangenaam verrast. Gisterenavond sloten vriend en ik een weddenschap: eind augustus zou ik opnieuw mijn gewicht bereikt hebben dat ik al zo lang opnieuw wens te bereiken (maar nooit voldoende moeite voor deed). Als het mij lukt, krijg ik een vólledig nieuwe outfit van hem. Ik moet dus volhouden want 1) ik zal dan terug mijn "lekker-in-m'n-vel-gewicht" en uitzicht hebben én 2) ik krijg én nieuw ondergoed én nieuwe schoenen én nieuwe kledij voor één outfit (wie zegt dat tien truitjes en topjes boven elkaar en twee rokken plus een broek niet één outfit zijn ;-))
Goed goed, hoor ik jullie denken, maar wat heeft dat met spaghettisaus te maken? Om beetje af te vallen, moet men wat op het eten letten. Als wij spaghetti aten, maakte vriendlief liefst van al zeer snel ne pot van den Aldi klaar, omdat meneer niet graag zelfgemaakt eet. Niet echt gezond en "lijn-vriendelijk" denk ik. Maar vanaf nu dus komt daar verandering in. Ik Vorige zelfgemaakte sauzen werden door meneer F. niet graag gegeten (geen alleseetbeestje :s). Ik zocht dan maar eens op internet naar alternatieve recepten voor een ordinaire spaghettisaus. 
Bij dit zoeken botste ik op deze site. Ik was eerst nogal sceptisch, want zomaar zeggen dat je na het maken van deze saus nog nooit andere wil, is toch wel zeer pocherig.
Tussen de middagdutjes van zoonlief en het plaatsen van ons bad van vriendlief door, pruttelde mijn sausje rustig op het vuur. De eerst reactie van vriendlief: "mmm dat ruikt hier lekker". OINK
En na het proeven, werd de saus meteen goedgekeurd. Dubbele OINK.
Dat heb ik met vriendlief nooit meegemaakt... Maar goed, wij eten voortaan gezonde spaghettisaus. Weer een stapje dichter naar mijn nieuwe outfit.

1 opmerking:

  1. Ik ken dat, ik heb er hier ook zo één lopen voor wie "aardappelen ook groenten zijn". Om mijn spaghettisaus te eten doet hij flink zijn best, maar hij laat wel om de twee keer spaghetti eten ne keer vallen "dat hij dat toch raar vindt: saus met groenten erin". :-)

    Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen