dinsdag 1 februari 2011

verlekkerd

Met veel geprikkelde smaakpapillen lees ik tegenwoordig menige naaiblogs alwaar de schrijfsters ook fijne receptjes delen. Helaas moet ik dan telkens weer eens zuchten. *zucht* (ja, ook nu weer als ik er aan denk).
Manlief is namelijk geen, hoe zal ik het noemen, groot culinair genieter.
Als ik dit of dit (oké geen blog, maar weet niet meer welke dame ernaar verwees)lees, krijg ik het water in de mond en de grootste goesting (om te eten wel te verstaan). Als manlief dat nog maar ziet, moet hij al bijna richting toilet lopen (oké, ik geef toe, dit is misschien een beetje overdreven). Maar vast staat is dat Meneer Flavie niet graag kaas, tomaat, room, sauzen (buiten vleessaus of ketchup), paprika, boursin cuisine, courgette, aubergine, champignon,... eet.
Ik hoop ten zeerste dat onze jongste en toekomstige jongsten hier in huis de smaakpapillen en goestingskes van mij erven zodat ik niet steeds voor mijzelf zulke heerlijke potjes moet koken.
Dus lieve dames, als er per ongeluk onder jullie ook zijn die thuis met zo'n "lastige" eter(tjes) zit en jullie hebben wel fijne gerechtjes die toch eens wat meer zijn dan de Vlaamse boerenkost: laat het mij maar weten....
Ik begin de blinde vink met spinaziepuree, kip met patat en rauwkost, bief met friet, ... soms wel beu te worden. Op zich niets mis mee hoor, alleen:
 afwisseling doet eten....

1 opmerking:

  1. Ik ken dat... "die van mij" heeft ook een uitgesproken voor- en vooral afkeur voor veel eten. Maar hij doet zijn best.
    Ik zal eens nadenken over recepten die de bovenstaande dingen niet bevatten...

    BeantwoordenVerwijderen