maandag 9 mei 2011

poging broek nr. 3

Vorige zomer maakte ik reeds een sponsen broekje voor zoonlief. Het resultaat viel best nog wel mee. Onlangs probeerde ik een tweede broekje te maken volgens een Knippie-patroon. Het broekje ligt nog steeds onafgewerkt aan de naaitafel (maar het formaat klopt totaal niet). Ik denk zelfs niet dat ik het afwerk. Heeft er iemand soms een idee of de maten van Knippie overeenkomen met de confectiematen? Ik nam namelijk gewoon Stannes maat 74 van het patroon, maar dit valt dus echt enorm uit.
Daarnet waagde ik een derde poging om een "makkelijk broekje" te maken volgens de tuto van Miek. Echt kei gemakkelijk! Maar de derde poging was toch ook niet meteen de goede. Ik maakte het broekje namelijk van mouwen van een oud vestje van mijzelf. De pijpjes zijn momenteel nog extra lang en tamelijk smal. Mijn model bevindt zich momenteel nog bij zijn vriendjes op de crèche dus ik kan het nog niet passen. Maar ik weet wel dat dit een makkelijke recyclage-manier is om broekjes te maken. Wordt zeker nog vervolgd. Ahja, en de foto's volgens, zoals gewoonlijk, wat later.

2 opmerkingen:

  1. ik maak geregeld iets uit knippie,bij mijn ervaring zijn ze altijd zeer breed maar de broekjes zijn steeds te kort,daar teken ik altijd extra cm's aan,en neen,de kindjes zijn hier niet zo groot

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dus misschien eerder maatje klein maar langere pijpjes nemen of gewoon juiste maat met langere pijpjes?

    BeantwoordenVerwijderen