vrijdag 22 oktober 2010

Ik ging eens "zsazsabrochen"

Ik heb nu al bij redelijk wat mensen de zsazsabroche zien terugkomen en wou ze dus ook eens proberen. Bij Annelyse zag ik dat zij gebruikt maakte van enkele potjes van bouwtorentjes van haar kids die wij ook al liggen hebben voor Stanne. Handig dus, meteen de goede maat. DACHT ik :-) Want bij die maat ging er toch iets fout. Ik denk dat ik bij het overtrekken van de cirkels toch niet nauwkeurig genoeg ben geweest of dat ik naast de lijn in de cirkel had moeten knippen. Mijn broche valt véél te groot uit. Ik heb heb nu twee cirkels van gefronste driehoekjes, maar kan ze zelfs niet vastnaaien op de cirkels (van 4 cm) omdat de kringen groter zijn dan 4 cm :-). Beetje mislukt dus. Ik werk er dan ook niet aan verder en doe het volgende keer wel beter. Misschien ook met een makkelijker gewoon katoenen stofje.
Terwijl ik dit typ ligt er ook een grote lap fleecestof naast mij op tafel. Klaar om geknipt te worden zodat er een fleecedekentje voor mijn prinsje van gemaakt kan worden. Alleen is de stof wat schots en scheef en zit er een cirkel in uitgeknipt :s Kreeg hierdoor wel meer stof in de winkel, maar de uitgeknipte cirkel zit me toch in de weg. Ik hoop dat ik er een mooie rechthoek kan uitknippen :s
Ik had ook nog een vraagje dat ik hier wou posten, maar het is mij helemaal ontgaan. Misschien kom ik er nog wel eens op.
Een andere vraag die mij wel al een tijdje door het hoofd maalt, is welke naaimachines andere naaisters hier gebruiken? Welke merk? Met pedaal of zonder? En als het zonder pedaal is, kan je dan tijdig stoppen door op die start/stop-knop te duwen?

1 opmerking:

  1. Ik gebruik een Brother NV 10 A, de "anniversary edition". Met pedaal. Je kunt hem ook zonder pedaal gebruiken, maar dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik weet niet of dat goed werkt met die knop. Ik ben er heel content van, en een groot voordeel vind ik is dat je de snelheid kunt instellen. Handig als je dingen moet doen die je nog niet zo onder de knie hebt...
    Iemand zei mij eens dat je in de winkel altijd een naaimachine moet kopen die net iets meer kan dan je zelf denkt te kunnen, zodat je "uitgedaagd" blijft. Ik had die van mij toen al, dus daar heb ik geen rekening mee gehouden, maar ik ben desalniettemin tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen