dinsdag 7 september 2010

Eerste, tweede en derde poging

Gisteren waagde ik mij aan mijn eerste poging om een portemonneetje met rits te maken. Ik mixte twee tutorials door/met elkaar:
-ik gebruikte deze om de ritsbedekkers op de rits te bevestigen
- en deze om de rest van het zakje te maken.
Alleen streek ik eerst nog een dun laagje vliesline op de twee buitenstofjes, zodat het portemonneetje wat steviger zou zijn.
Alles lukte goed. Alleen lukte er een bepaalde stap niet goed, namelijk
"...Begin voor het vastspelden aan één van de ritsbedekkers. Je vouwt dit strookje naar de binnenkant (richting voering dus) terwijl je er op let dat de twee kanten van het topstitch-sel perfect overeen komen. "
Ik dacht dat ik het goed deed, sukkelde wel wat met het overstikken van die vouwtjes omdat het nogal dik was onder het voetje. Toen ik alles wou omdraaien, ik zweer het je dat ik echt erop gelet had, bleek dat de rits toch toegedaan was :s. Niet handig om te keren dus :-). Dan maar klein naadje losgemaakt en rits geopend, keren en hups, klaar. Mààr; je zag mijn ritsbedekkers niet meer!!! Ik heb dus ergens toch binnenin een foutieve redenering gevolgd of iets fouts gedaan... Nochtans dacht ik Miss Stik haar handleiding goed gevolgd te hebben.
Het portemonneetje is op zich wel geslaagd, alleen jammer van de ritsbedekkers dus... Als iemand weet wat er mis gelopen kan zijn,... mail me


Vandaag ondernam ik dan een tweede poging om zelf een applicatie rondom te zigzaggen. Ik plak mijn applicaties wel altijd op de stof met vlisofix, dus in principe zou ik het niet meer moeten zigzaggen. Deze keer koos ik de steekbreedte en -grootte zorgvuldiger uit. Het lukte aardig, maar de stof schoof niet lekker onder machine door en dus "trok" ze soms wel. Hierdoor is de applicatie ook wat gerimpeld/getrokken. Als je er met een heet strijkijzer over gaat, wordt het wel plat, maar ik weet niet hoe lang dat blijft duren natuurlijk. Mijn mosterd om een vis te gebruiken, haalde ik bij de stoffige juffertjes. Ik zocht naar unisex-applicaties zodat een eventueel volgende dochter de t-shirt ook kan dragen zonder te morren dat er een auto of dino opstaat.
 

Tot slot ondernam ik een derde poging, eigenlijk maakte ik gewoon, een derde theeportemonnee. Deze keer voor een vriendin die even in het land is. Het lukt beter en beter. En het presentje werd door andere vriendinnen ook wel goedgekeurd, dus als ik eens veel tijd heb, moeten ze hun brievenbus maar eens in de gaten houden....  

                
Zondag ben ik naar de rommelmarkt geweest en heb ik drie leuke "stofjes" en enkele knoopjes kunnen scoren.
De stofjes zijn recyclagestoffen: een t-shirt met sterren waar ik bovenstaande visapplicatie uit knipte, een moemoe-schort met mooie print, twee dezelfde kussenslopen.
Verder ben ik nog steeds wachtende op de inhoud van Huisje 9 haar zakje. Ben gewoon zo benieuwd :) :)

2 opmerkingen:

  1. Leuk! :D Druk bezig geweest! :)
    Volgens mij heb je de ritsbedekkers alleen maar nodig bij een zakje in een voering of een portemonnee/tas met diepte (bijv. een messengerbag), waarbij de zijkanten dan bedekt worden met de ritsbedekkers. Omdat je bij dit portemonneetje de eindjes van de rits automatisch al in de stof verstopt, heb je ze niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar ik heb ook voering gebruikt en het zakje van Miss Stik is toch ook plat? niet?Misschien zie ik het verkeerd, maar ik snap wat jij bedoelt :-)

    BeantwoordenVerwijderen