woensdag 18 augustus 2010

Cadeautjestijd

Tijdens het surfen op andere blogs vond ik een zeer leuk cadeautjesidee: een theeportemonnee. Ik besloot er eentje voor mijn mama te maken volgens dit patroon. Aangezien ik alleen nog maar "probeerstoffen" heb, zocht ik twee, toch wel passende, stofjes uit. Het enige verschil met de gevolgde tutorial is dat ik gewoon extra dunne laag stof heb gebruikt als achterkant van de voorkant omdat ik geen vliesline had. Momenteel alleen vliesofix in huis, maar dat maakt de stof een beetje te stijf naar mijn goesting. Een zelfgemaakte/gestofeerde knoop had ik ook niet voorhanden, maar dat deert niet vind ik.
Met het transferpapier van Hema had ik geprobeerd om een labeltje te maken en dit heb ik dan ook maar meteen bevestigd. Misschien een beetje een rare plaats om het labeltje te hangen, maar bij het openlaten van het "omkeergat" had ik er niet aan gedacht dat ik daar het labeltje nadien misschien kon overstikken. Een zijkant was misschien beter geweest, maar uit je fouten leer je :-)
Ik vind de teawallet best wel geslaagd voor een eerste keer te maken. Ik was ontzettend blij toen het af was. Net een klein kind dat een snoepje krijgt. Waarschijnlijk omdat ik nu nog eens iets "echt" gestikt heb en niet gewoon gepimpt :-)
Het was ook niet zo moeilijk te maken en het is vlug gestikt. Alleen de afwerking kan wel nog beter. Ik denk er nu zelfs al aan om toch stukjes mooie stof te kopen om er nog te maken. De verjaardag van mijn schoonzusje komt er ook weer aan en dat is ook een fervent theedrinkster ;-) Hopelijk lukt het dan nog beter en kan ik de afwerking nog netter maken. Oefening baart kunst zeker?

 
 

2 opmerkingen:

  1. leuk he, en eigenlijk zo makkelijk dat je instant resultaat hebt. ik vind hem erg mooi gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen