zondag 24 juli 2011

Eerste tricotrokje

Eindelijk rolde er een tricotrokje van onder mijn machientje! Ik gebruikte Hella haar duidelijke uitleg, maar ging ook eens even neuzen op Elisanna's blog. Met een combinatie van beide tuto's in mijn achterhoofd begon ik er aan.
Gisteren tekende ik het patroon uit. Om het vandaag al te veranderen omdat ik vanmorgen tot de constatie kwam dat ik ergens een verkeerde berekening had gemaakt (foei juf!). Ook had ik de tailleband nog eens gedeeld (taillemaat:4 dus), mocht dus niet want dat zou ik met een naad in het midden en achter van de band zitten. Tijdens het stikken heb ik de tailleband wel aannoemelijk moeten verkleinen omdat hij zat slobberen aan mijn rug. Voor het onderste deel had ik het patroon gewoon tegen de stofvouw gelegd zoals je normaal doet. Voor de tailleband nam ik een "andere" stofvouw. De vouw was dan loodrecht op de zelfkant i.p.v. evenwijdig. Daardoor rekte de tailleband ook minder hard voor iets meer stevigheid (misschien daarmee dat hij ook slobberde). "Enieweej" ik heb de naden van de tailleband tot twee keer toe moeten veranderen.
Mijn tricotstofje kwam van de plaatselijke zaterdagmarkt, omdat het daar maar 5 euro/meter is. Niet te duur dus om iets uit te testen. Het tricot is wel zo eerder elasthaan of hoe noem je dat. Stretchstof zoals een badpak/bikini. Dus eerder gladde "tricot" dan de zachte t-shirt-stof.
Het rokje is nog niet volledig af want ik moet de lengte nog bepalen en de zoom nog maken. Ik denk dat schoonmama morgen of overmorgen een bezoekje van mij krijgt om de zoom om te spelden of te bepalen.
Als het helemaal af is, zet ik de foto's online.

1 opmerking:

  1. ben super benieuwd... Heb zelf al even het plan om der eentje te maken, maar de angst overwint altijd... ;-) Post maar snel een foto!!

    BeantwoordenVerwijderen