vrijdag 15 april 2011

speed-speelgoedzak

Gezien Flavie samen met de familie van meneer Flavie straks een weekje naar Zuid-Frankrijk trekt, had ze al voorbereidingen getroffen en al twee gezelschapsspelletjeszakjes gemaakt volgens de Hobo sack-handleiding.
Gisterennamiddag ging ze nog even naar het stad en besloot ze toch maar vlug die (ja, toch wel duurdere) stoffenwinkel binnen te gaan om te kijken of ze geen leuke "kriekjesstofjes" hadden voor het schortje voor haar nichtje die 2 wordt. Tuurlijk zag ze daar dan nog een ander leuk stofje dat haar meteen op het idee bracht om nóg een soort "hobo sack" te maken. Maar dan eentje in het groot om het speelgoed  van mini-Flavie in mee te nemen.
"Aiaiaiai, komt dat wel goed", dacht ik bij mezelf toen ik de winkel buitenstapte en realiseerde dat ik weer te veel geld had uitgegeven (zeker als je dezelfde stoffen misschien veel goedkoper bij Koekepeertje kan kopen (kon alleen niet wachten op de verzending :s, ongeduldig dat ik ben))
Bon, na de laatste strijk te hebben gedaan, besloot ik toch maar aan de zak te beginnen. Ik wou echter een "hobo-zak" met voering, maar vond niet meteen een tuto op internet en had écht geen zin om zelf na te denken. Oké, bij nader inzien was dit helemaal niet moeilijk geweest, maar hé, het was al tien uur toen ik gedaan had met strijken. Na even gesurfd te hebben, vond ik een leuke speelgoedzak die omkeerbaar is. Heel eenvoudig: gewoon twee rechthoeken in verschillende stoffen en twee cirkels in verschillende stoffen.
Rond twaalf uur was ik klaar. Het duurde iets langer dan voorzien, maar dit komt, denk ik, doordat ik nog nooit cirkels had gestikt en het vastspelden eventjes duurde.
Binnen ongeveer 14 uur vertrekken wij. Manlief moet dringend wakker gemaakt worden (sewes is hij té tam van zo lang te slapen,om straks te kunnen rijden), we moeten nog boodschappen doen en, **zucht** we moeten alles nog inpakken. Tot binnen een week!
Moi, je vais au douce France....

2 opmerkingen: